slaap zacht mijn lieve vriend

11 jaar was jij mijn lieve vriend , altijd was je goed gezind .
en zat ik eens in een dipje bleef je trouw aan mijn zijde
voor jou geen pijn meer , ik zal je missen

PARKINSON DE MISKENDE ZIEKTE

Toen ik 10 jaar geleden de ziekte van Parkinson kreeg kende ik die helemaal niet , t was voor mij een groot vraagteken en ik denk dat dit voor vele zo is .Een oude mensen ziekte alhoewel ik vond mezelf zeker nog niet oud met mijn 53 lente's ,en oke dat bibberen was echt niet het einde van de wereld tot zover mijn kennis van Parkinson .De uwe waarschijnlijk ook .Mijn eerste confrontatie was op t jaarlijks feest van de vpl waar de reeds overleden George me voor inschreef . Samen met mijn echtgenoot naar een feest waar ik de mensen niet van kende maar ik wist dat het lotgenoten waren . Zelf nog amper aangetast door de ziekte was dit voor mij iets wat ik met geen pen kan beschrijven , ik zag mensen in rolstoelen , die moeilijk konden praten , die bijna niet konden bewegen mijn eerste gedacht was ik ben op een verkeerd feest beland . Niets was minder waar , dit waren mensen met Parkinson , somigen met veel jaren maar ook met weinig jaren , somigen ouder maar ook van mijn leeftijd en jonger. Op de rit naar huis was het in de auto dood stil , ieder in gedachten wat ons te wachten stond . Ik had met mijn eigen ogen kunnen zien wat Parkinson was , mijn toekomst vroeg of laat . Hoe lang dat kon niemand zeggen dit is voor iedereen anders . Ik heriner me nog hoe machteloos ik me voelde als iemand me goed bedoeld waarschijnlijk zegde der zijn al goed pilletjes voor , ze kunnen veel tegenwoordig wel na 10 jaar weet ik dat die pilletjes er niet zijn en me genezen er nog niet inzit . Lap middelen die soms erger zijn dan de ziekte met bijwerkingen om U tegen te zeggen . Slechts weinige verstaan deze ziekte ! Het gevecht om zo lang mogelijk er bij te horen jezelf mens tussen de mensen te voelen , niet alleen een zieke te zijn ! Moeilijk te begrijpen voor veel mensen dat besef ik . Veel mensen met Parkinson proberen hun grenzen te verleggen op een manier die  veel inspanning kost ons lichaam takeld eerst af meestal als laatste onze hersenen dat wil zeggen alles bewust meemaken weten wat gisteren nog was vandaag weg kan zijn , wat vandaag is morgen een stil verlangen naar nog kunnen zal zijn . Parkinson is niet alleen beven !  

2017 home make over

Oef gedaan ! Na onze verlof verleden jaar was bij thuiskomst de tv kast stuk , tijd voor verandering . Een paar weken zocht ik een andere TV kast nergens vond ik wat ik wou of tegen ne prijs waar we heel stil van werden , dus zelf tekenen en laten maken wat Peter perfect maakte( Bedankt Peter) ze schilderen zou ik wel even voor mij nemen dat mocht geen probleem geven . Ik schuurde en schilderde dagen en dagen tot ze was zoals ik ze wou , hier en daar had ik op de muur gekliederd ,geen probleem ik zou dan even snel behangen en schilderen ( denkende dat k' nog 20 jaar was). Behang er af , renovatie vlies der aan en dan de kleur er op ,alles afwassen ,draperie wassen die natuurlijk 20 cm korter was en moest vermaakt worden en na twee en een half week mag ik trots zeggen YES YES t is klaar ! Vele zullen vinden dat dit normaal is maar voor mij is dit een overwinning op mezelf ,en ben ik heel trots op mezelf van dit te kunnen met 10 jaar Parkinson waar ik de dag moet nemen zoals hij komt en niet zoals ik wil.

muziek maakt me blij

Opmerkingen

04.06.2022 09:40

9C5CEVY58IR www.yandex.ru

9C5CEVY58IR www.yandex.ru

21.02.2022 12:28

🎁 SUPER PRIZE ➡️ https://www.evernote.com/shard/s

🎁 SUPER PRIZE ➡️ https://www.evernote.com/shard/s680/sh/b1323103-eb69-bc13-8137-c65e5ebccb4f/89989659d0af6bff4791297bf1cd6364

06.02.2022 11:32

🎁 SUPER PRIZE TODAY ➡️ http://www.7sab.ru/RF7K8HG

🎁 SUPER PRIZE TODAY ➡️ http://www.7sab.ru/RF7K8HGMN7V

21.04.2017 07:04

Taeckens katrien

Lieve Linda, een moedige dappere vriendin ik bewonder jou met enorm respect en warme genegenheid! Je bent er eentje uit de 100000 👍💐💐💐💋🍀☀️☀️☀️Met jou humor steeds groot feest bij jou te zijn. Xxx :

20.02.2017 19:02

De Vos Frieda

Prachtig gedaan! Niet bepaald een kleinigheid. Er zijn veel mensen zonder parkinson die dit niet kunnen en niet aandurven. Proficiat!

22.02.2017 06:56

lin

Bedankt Frieda ,t was vermoeiend maar toch fijn om te doen . Het gaf me een super gevoel van het nog te kunnen al was het op een veel trager tempo dan vroeger .